Hoe werkt het?

Ben jij getroffen door de maatregelingen rondom Covid-19? En kom jij, ondanks de versoepelingen van het kabinet, er financieel even niet uit? Wij kunnen helpen. Met ons initiatief kan jij dóórondernemen.

Vrouw_leest_mobiel-1

Covid-19

Door de coronacrisis zitten meer en meer bedrijven op zwart zaad. Klanten blijven weg en kosten lopen door. Jij weet niet meer hoe je je personeel moet betalen, durft geen investeringen meer te doen en dreigt om te vallen als de situatie nog lang aanhoudt.
Hoe_werkt_het_3

Wat nu?

Geld lenen bij de bank lijkt geen optie. Welke geldverstrekkers nemen in deze periode het risico om bedrijven zo'n fiks bedrag te lenen?

Hoe_werkt_het_3

Wat nu?

Geld lenen bij de bank lijkt geen optie. Welke geldverstrekkers nemen in deze periode het risico om bedrijven zo'n fiks bedrag te lenen?

Hoe_werkt_het_2

Door ondernemen

DóórOndernemen.nl helpt. Jij leent een X-bedrag zodat je weer verder kunt ondernemen. Dit bedrag betaal je later, tegen zeer lage rente, terug. Het regelen, dat doen wij.
Nu aanvragen
Hoe_werkt_het_2

De kleine lettertjes

Van wie leen je geld? En hoe zit het met terugbetalen? Ons initiatief bestaat uit initiatiefnemers en bijdragers. De bijdragers, ondernemers die graag andere ondernemers willen helpen, zorgen ervoor dat er geld beschikbaar komt. Jij leent dus geld van een bijdrager. Echter, zij willen vaak anoniem blijven. Daarom zit het initiatief DóórOndernemen.nl ertussen om de leningen te faciliteren.

Het bedrag dat jij leent, leen je op basis van 2 procent rente per jaar. Na 6 maanden begin je met terugbetalen. Dit doe je in 24 maandelijkse termijnen. Lukt dit (nog) niet? Dan komen we samen tot een passende oplossing. Bij verstrekking van de lening betaal je eenmalig een bedrag van €375,00. 

De lening is annuïtair. Dat wil zeggen dat jij een vast bedrag per maand terugbetaalt. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing. In het begin betaal je meer rente dan dat je aflost. Na verloop van tijd los je juist meer af en betaal je minder rente. Het te betalen maandbedrag blijft gelijk.

Hoe_werkt_het_Man_laptop
Hoe_werkt_het_Man_laptop_mobile
Bedrijf Kledingwinkel
Probleem Minder klanten
Regeling Krediet met 2% rente

In de praktijk 

'Door de coronacrisis bleven klanten weg. Hierdoor kon ik o.a. mijn personeel niet meer betalen. Dankzij de overheidssteun zou ik geholpen worden. Helaas stond mijn SBI-code niet goed en kwam ik niet in aanmerking.


Toen kreeg ik bericht van SnelStart, het bedrijf waar ik al jaren mijn boekhouding mee doe. Er kon financiële steun aangevraagd worden via hun nieuwe initiatief DóórOndernemen.nl. Ik vulde al mijn gegevens in en binnen 2 dagen volgde er al een antwoord. Na een fijn telefoongesprek, waarin alles over de lening werd uitgelegd, ontving ik nog een mail. Ik kon een lening verwachten van 15.000 euro. Ik voelde me blij en geholpen.


Over deze lening betaal ik 2 procent rente. Terugbetalen hoeft pas vanaf december 2020 over een periode van 2 jaar. Nu hard werken, zodat de klanten snel terugkomen en ik weer financieel gezond word.'